fbpx

Obstaja moč, ki je za vidnimi pojavi,
našimi mislimi in občutki,
moč, ki oživlja vsa bitja in preveva
vse ustvarjeno – moč zavesti.

RAZCVET ZAVESTI
Pogovori o prebujajočem se človeku

Viktorija Kos 

Ogled notranjosti knjige
Avtorica knjige: Viktorija Kos
Spremna beseda: prof. dr. Igor Kononenko
Mehka vezava: 233 strani, druga izdaja 2017,
Velikost: 145 x 222 mm, ISBN: 9789612881337
 

‘Knjiga  Razcvet zavesti Viktorije Kos je v tem času etične in duhovne krize čudovit duhovni opomnik za vse nas. Ta knjiga mi je všeč in tudi tebi bo. Navdihnila te bo.’

dr. Amit Goswami, kvantni fizik, svetovno znani avtor

Razcvet zavesti ni običajna knjiga, saj razkriva Skrivnost Življenja. Na edinstven način predstavlja proces prebujanja človeške zavesti, ki je bistvo starodavnega znanja. Človek skuša spoznati samega sebe in vse, kar ga obdaja. Modreci in mistični spisi pravijo, da je naša zavest potopljena v spanec. Kako zaživeti kot svobodna bitja? Kako si pridobiti resnično védenje? Knjiga Razcvet zavesti nam pomaga najti odgovore na ta vprašanja. Vsebuje zgodbe in navedke modrecev, kot so bili Rumi, Buda, Pitagora, Heraklit, Sokrat, Lao Zi, Zaratustra, Kabir idr., umetnikov, filozofov in kvantnih fizikov ter čudovite zgodbe iz zakladnice modrosti. Prav tako podaja metodo, s pomočjo katere so navedeni modreci spoznali svoj resnični Jaz in srčiko vsega, kar obstaja.

Viktorija Kos

-10% popust

Razcvet zavesti in
BREZČASNI NAUK UPANIŠAD

Larry Dossey

Navdihujoča knjiga  Razcvet zavesti  jasno izraža vez med človeškim in božanskim in kako lahko pridemo v stik s to večno vezjo in spoznamo božansko. Viktorija Kos izhaja iz velikih tradicij modrosti, ki so navzoče skozi celotno zgodovino. Upam, da bo ta knjiga deležna vsesplošnega bralstva, kajti naša prihodnost na tem krhkem planetu je odvisna od tega, ali bomo dojeli bistveno sporočilo, ki je podano v tej pomembni knjigi. 

– Larry Dossey, dr. medicine, avtor svetovne uspešnice “En um: Kako je naš um del večje zavesti in zakaj je pomemben”.

 
Predogled knjige: Vsebina in dve poglavji
prof. dr. Igor Kononenko
Blooming of Consciousness
English language

James O'Dea

Knjiga Razcvet zavesti je praznik idej in globokih uvidov. V svetu neverjetno hitrega širjenja informacij priporočam, da si vzamete čas za branje te knjige, da boste lahko uživali v njenem bogatem in poglobljenem raziskovanju teme: prebujanje zavesti. Še pomembneje pa je, da vam bo ta knjiga v večji meri razkrila svoj zaklad, če jo boste brali z zavestjo, ki izhaja iz srca. 

James O’Dea, nekdanji predsednik Institute of Noetic Science, svetovno znani avtor, aktivist in učitelj.

 

Laleh Bakhtiar

Avtorica te navdihujoče knjige Razcvet zavesti nam poda zemljevid poti do Božanske zavesti. Prispodobe in zgodbe v njej razkrivajo mistično dimenzijo v nas, ki daje smisel našemu življenju. Ko potujemo skozi knjigo, se vse bolj zavedamo, kdo smo, kdo so drugi in kaj je naš Izvor. Zavedamo se, da smo povezani z vezmi ljubezni in sočutja.

– dr. Laleh Bakhtiar, avtorica številnih knjig, kot so »Sufijski eneagram: Razkrite skrivnosti simbola«, »Mojzes in Khidr: Zavest med dvema morjema razuma«

Amit Goswami

Knjiga Razcvet zavesti Viktorije Kos je v tem času etične in duhovne krize čudovit duhovni opomnik za vse nas. Ta knjiga mi je všeč in tudi tebi bo. Navdihnila te bo.

– dr. Amit Goswami, kvantni fizik, svetovno znani avtor knjige “ Kvantna duhovnost”

Razcvet zavesti avtorice Viktorije Kos je jedrnat in poglobljen pogled v bistvo duhovnega iskanja. Spontano, v pogovoru dveh prijateljev razkriva globoka duhovna znanja, ki so poznana vsem tradicijam, tako Vzhoda kot Zahoda. Zbirka citatov v knjigi, ki si jih prijatelja pripovedujeta, je preprosto čudovita.

– prof. dr. Igor Kononenko 

Viktorija Kos na inovativen in izredno zanimiv način – v pogovoru med prijateljema Bogomilom in Aleksandrom – prek modrih misli in zgodb mislecev ter pisateljev razkriva plasti, ki jih pravzaprav vsi iščemo na svoji poti življenja, da si osmislimo naše bivanje, ki sega prek materialnega v samo bit bivanja in ima različna imena – morda je najlepše prav Ljubezen – ki je vseobsegajoča Svetloba, Radost, odsotnost ega in čisto bivanje.

– Recenzija v Bukli, Sabina Burkeljca 

Dragocena knjiga Viktorije Kos Razcvet zavesti, v kateri so zbrani navdihujoči citati in globoki duhovni verzi, budi upanje. Ko se ego razblini, zasije Luč in svetloba razsvetli duše, ki postanejo to, za kar so poklicane – Ljubezen.  

– dr. Manca Košir
Povečaj
Z veseljem smo z nekaj oblikovnimi izboljšavami in vsebinskimi dopolnili pripravili drugo izdajo.
Besedilo je napisano v dialogu, kar mu daje živost in nas osebno nagovarja. Vzpodbuja nas k razmišljanju, opazovanju sebe in nas bodri, naj storimo kaj, da bi dosegli notranje zadovoljstvo. Moder rek pravi, da je bolje trohica delovanja kot pa tone teorij. Kdor hrepeni po odkritju svoje resnične narave in osvoboditvi, mu je predstavljena metoda, s pomočjo katere so si pridobili védenje in dosegli popolno zavedanje modreci v preteklosti in je na voljo tudi iskalcem danes.
Besede so le odpadlo listje, če v njih ni živega duha. Tisti iskalci resnice, ki so prišli v stik s sržjo svojega bitja in vsega, kar obstaja, nas nagovarjajo z izjemno izpovedno močjo in nas vabijo, da se jim pridružimo.
V srčiki nas samih je višji Jaz, duša, zavest, ki se ne spremeni, čeprav se okoliščine neprestano spreminjajo. V minevanju ciklusov, vekov in let je sijoča zavest tista, ki nikoli ne vzide, niti ne zaide. Zavest opazuje celotno dramo življenja. Verjamemo, da obstaja nekaj, kar presega veselje in žalost, dobro in slabo, zemeljsko življenje in smrt. Zavest se nikoli ne rodi, niti ne umre.
Modreci nas spominjajo na to, da je cilj človeškega življenja spoznati večno duhovno počelo v človeku – zavest. Šele ko se nam razkrije resnična narava našega bitja, ki je popolna svoboda in radost, lahko uživamo življenje. 
– Viktorija Kos

 

Nova knjiga
BREZČASNI NAUK UPANIŠAD
Skrivno vedenje Rumija in Kabirja
DOBRA MISEL

“Ne bodi odvisen od drugih, temveč najdi v sebi izvor radosti, ljubezni.”

 

Iz knjige Razcvet zavesti
ŽELIM PREJEMATI OBVESTILA