fbpx

Kako rast zavesti vodi v globlje odnose?

Predavanje v Trubarjevi hiši literature in predstavitev
knjige BREZČASNI NAUK UPANIŠAD

Januar 2020

Ko smo vzpostavili stik z višjo resničnostjo, ko naša zavest raste, vemo, da je naša narava radost in da jo je mogoče doseči. Kako to vpliva na naše odnose?

Ne iščemo več užitka v odnosu, ampak vemo, da nas lahko osreči le delovanje, ki je sad znanja. Znanje prinaša srečo v odnosih. Več o konkretnih primerih in napotkih o tem, kako ravnati, da bi bili odnosi manj boleči in bolj osrečujoči, bomo slišali na predavanju in v pogovoru. 

Stopnja naše zavesti je povezana z odnosi, ki jih gojimo.
Obstajajo tri vrste ljudi ali tri vrste odnosov. Nevedni ljudje si želijo lastnega uspeha in nimajo osebnega odnosa z drugimi, strastni ljudje si želijo materialnih dobrin in imajo površne odnose, vrli ljudje pa si prizadevajo za samoizpopolnjevanje in notranji razvoj ter imajo globlji odnos z drugimi.

Da ne bi trpeli, da ne bi imeli težav in bi bili v življenju zadovoljni, je potrebno, da vemo, kako se vesti do vseh teh treh vrst ljudi. Kdor goji prijateljski odnos z nevednim človekom, izgubi stik s seboj in ugonobi svoje življenje. Kdor goji tesen odnos s strastnim človekom, postane odvisen od njega. Kdor pa goji globlji odnos z vrlim človekom, je srečen in izpopolnjuje samega sebe. 

Kakšni naj bi bili odnosi v družini? Kako se vesti na delovnem mestu? Kako reševati konflikte v odnosu? In še veliko drugih tem si lahko ogledate na videu.