Brezčasni nauk Upanišad
prevedla in uredila Viktorija Kos

Povečaj

Prevod desetih glavnih upanišad prvič v slovenščini

Upanišade so najstarejši filozofski in mistični spisi. S svojo globino, preprostostjo, čudovitimi zgodbami in odgovori na temeljna življenjska vprašanja navdihujejo, da spoznamo sijočo Dušo v sebi, ki je naša resnična narava.

Prednaročniška cena, knjiga izide pred prazniki.

 

 

33€ -15% = 27€

Prevod desetih desetih glavnih upanišad z razlago povzeto po Šankari
Bogato opremljena knjiga s čudovitimi fotografijami
370 strani, trda vezava, 16.5cm x 23.5cm
Prevedla in uredila: Viktorija Kos
Strokovni sodelavec za sanskrt: Mukesh Wariyal
Spremna beseda: prof. dr. Janez Juhant
Mnenje o knjigi: prof. dr. Nina Petek, dr. Miklavž Komelj

“Svetloba, ki sije nad nebesi, sije nad vsemi svetovi, 
nad vsem, na najvišjih ravneh, nad katerimi ni še višjih – 
je ista Svetloba, ki sije v človeku.”

/ Čendogja upanišada

 
 

Upanišade so skrivni nauk, ki ga Učitelj posreduje učencu. Zapisane so v dialogu. So besede modrecev, ki govorijo o svoji lastni izkušnji in videnju. To znanje ni sad čutnega zaznavanja, sklepanja ali razmišljanja, temveč notranjega videnja. Modreci v Upanišadah vidijo duhovni svet tako, kot mi vidimo fizičnega. Razkrivajo nam bogata notranja izkustva in ne podajajo abstraktnih filozofskih razlag. Znanje, ki nam ga posredujejo, nam pomaga na poti osvobajanja. 

Nemški filozof Arthur Schopenhauer o Upanišadah, ki jih je imel na mizi in jih je vsak večer bral pred spanjem, pravi: “Upanišade so najbolj koristno branje na svetu, ki povzdiguje duha. So uteha mojega življenja in bodo uteha ob moji smrti. Podajajo najvišje znanje ali modrost. Upanišade bodo prej ali slej postale vera ljudi.”   

Upanišade govorijo o enosti človekovega Jaza, Atmana, in Najvišje Resničnosti, Brahmana. Vse izhaja iz enega Izvora, ljudje, vsa bitja, vse moči, narava in višji svetovi. V vsem sije skriti Jaz, ki je brezmejna radost. Ko ga spoznamo, postanemo lahki, prosti, svobodni, spokojni in nas prežemata veselje in ljubezen. Upanišade razkrivajo največjo skrivnost človeškega življenja. 

  

Popust -15%
Knjiga Skrivno védenje
Rumija in Kabirja