Knjiga Skrivno védenje Rumija in Kabirja

 
 

Skrivno védenje Rumija in Kabirja predstavlja dragocen primer v slovenskem kulturnem prostoru, saj gre za delo, ki osvetljuje miselni in mistični svet kar dveh velikanov vzhodne duhovne tradicije: Rumija in Kabirja.

– prof. dr. Raid Al Daghistani

NAVDIHUJOČE PESMI IN ZGODBE z razlago dveh največjih modrecev in pesnikov iz Perzije in Indije, ki že stoletja nagovarjajo bralce s celega sveta.

 

-14% ugodno

Ob nakupu obeh knjig:
Skrivno vedenje in Razcvet zavesti

Galerija slik

Avtorica knjige in prevod pesmi: Viktorija Kos
Spremna beseda: prof. dr. Andrej Ule
Mnenje o knjigi: prof. dr. Raid Al Daghistani

Bogato opremljena knjiga s čudovitimi fotografijami
336 strani, več kot 40 barvnih fotografij, trda vezava, 16.5cm x 23.5cm 

Ko v Ljubimca vstopi svetloba, ker ljubi Njega, je jasno, da v srcu gori Ljubezen, do Ljubljenega.
Bodi opit od ljubezni, ljubezen je vse kar obstaja, brez Ljubezni ne moreš prispeti
do Ljubljenega.

Rumi

Kdor ima dober značaj, je največji od vseh. On je rudnik vseh draguljev, 
bogastvo vseh treh svetov je združeno v dobrem značaju.

Kabir

Bukla
Recenzija knjige v Bukli tukaj

S tem delom Viktorija Kos dosledno, slikovito in na osebni način razkriva duhovno-mistični univerzum obeh velikanov ter nas tako počasi, a prepričljivo vpelje v najpomembnejše teme Rumijeve in Kabirjeve poezije in filozofije, kot so duša, um, ljubezen, hrepenenje, spoznanje, notranja glasba, združitev z Bogom, čistost značaja, duhovni učitelj, resničnost in iluzija, življenje in smrt. Pred nami ni suhoparno teoretsko delo, temveč estetsko besedilo. Prepričan sem, da bo Skrivno védenje bralca zagotovo vsaj kanček približalo védnosti o poslednji Skrivnosti.

– prof. dr. Raid Al Daghistani, Mnenje o knjigi 

Tako za Rumija kot Kabirja je značilno, da poudarjata brezmejnost ljubezni, ki zajema ves svet, vsa živa bitja in predvsem vse ljudi. 

– prof. dr. Andrej Ule, Iz spremne besede

Največji perzijski mistik Rumi in indijski mistik Kabir v pesmih in zgodbah govorita o bistvenih življenjskih vprašanjih, ki si jih zastavlja vsak iskalec resnice. To so: kaj je um, o njegovih nagnjenjih in pasteh ter kako se jim izogniti, o tem, kako si pridobiti resnično védenje, o človeku kot sočutnem bitju, kako razviti dober značaj, ki je največji zaklad, s kom se družiti in kako komunicirati. Govorita o radosti, ki jo doživimo, ko pridemo v stik z Božansko Svetlobo in Glasbo, o ljubezni, ki je cilj vseh naših prizadevanj idr. Skozi vso knjigo se prepletajo njuni verzi, zgodbe, njihova razlaga, življenjepisa obeh mistikov in zgodbe iz njunih življenj.Spodbujata nas, naj se ne vdajamo slabim mislim in naj bi razumeli, da predajanje zgolj čutnim užitkom vodi v žalost in razočaranje. Rešitev je v tem, da se v nas prebudi ljubezen, ki nas osvobodi navezanosti na čute in bolečino. Tako si pridobimo resnično védenje in postanemo svobodni.

Knjiga Razcvet zavesti