fbpx

RAZCVET ZAVESTI  Pogovori o prebujajočem se človeku

Viktorija Kos 

Ogled notranjosti knjige

Pričujoča knjiga razkriva proces prebujanja človeške zavesti. Človek skuša spoznati samega sebe in vse, kar ga obdaja. Ker deluje le s čutili in razumom, se nenehno sooča z omejitvami in se vrti v krogu. Mistični spisi pravijo, da je naša zavest potopljena v spanec, zato nimamo resničnega znanja in ne živimo kot svobodna bitja. Zakaj je takoOdgovor na to vprašanje in mnoga druga nam pomaga najti sledeča knjiga, ki vsebuje navedke modrecev, kot so bili Zaratustra, Pitagora, Heraklit, Buda, Lao Zi, Sokrat, Džalaludin Rumi, Kabir idr., umetnikov, filozofov in kvantnih fizikov ter čudovite zgodbe iz zakladnice modrosti. 

Pogovori o prebujajočem se človeku so napisani v dialogu, zato je besedilo bolj živo in nas neposredno nagovarja.

Dragocena knjiga Viktorije Kos Razcvet zavesti, v kateri so zbrani navdihujoči citati in globoki duhovni verzi, budi upanje. Ko se ego razblini, zasije Luč in svetloba razsvetli duše, ki postanejo to, za kar so poklicane – Ljubezen.  

– dr. Manca Košir
Avtorica knjige: Viktorija Kos
Spremna beseda: prof. dr. Igor Kononenko
Mnenje o knjigi: dr. Manca Košir
Mehka vezava: 233 strani, druga izdaja 2017
Velikost: 145 x 222 mm
ISBN: 9789612881337
 

-10% popust

Popust ob nakupu obeh knjig:
Skrivno vedenje Rumija in Kabirja in Razcvet zavesti
Predogled knjige: Vsebina in dve poglavji
Viktorija Kos
Spremna beseda
prof. dr. Igor Kononenko

Razcvet zavesti avtorice Viktorije Kos je jedrnat in poglobljen pogled v bistvo duhovnega iskanja. Spontano, v pogovoru dveh prijateljev razkriva globoka duhovna znanja, ki so poznana vsem tradicijam, tako Vzhoda kot Zahoda. Zbirka citatov v knjigi, ki si jih prijatelja pripovedujeta, je preprosto čudovita.

– prof. dr. Igor Kononenko
 

Viktorija Kos na inovativen in izredno zanimiv način – v pogovoru med prijateljema Bogomilom in Aleksandrom – prek modrih misli in zgodb mislecev ter pisateljev razkriva plasti, ki jih pravzaprav vsi iščemo na svoji poti življenja, da si osmislimo naše bivanje, ki sega prek materialnega v samo bit bivanja in ima različna imena – morda je najlepše prav Ljubezen – ki je vseobsegajoča Svetloba, Radost, odsotnost ega in čisto bivanje.

– Recenzija v Bukli, Sabina Burkeljca 
Povečaj
Z veseljem smo z nekaj oblikovnimi izboljšavami in vsebinskimi dopolnili pripravili drugo izdajo.
Kako odkriti skrivnost življenja? Človek skuša spoznati samega sebe in vse, kar ga obdaja. Ker deluje le s čutili in razumom, se nenehno sooča z omejitvami in se vrti v krogu. Filozofski in mistični spisi pravijo, da je naša zavest potopljena v spanec, zato ne najdemo izhoda iz teme nevédnosti in ne živimo kot svobodna bitja. Zakaj je tako?
Človek je v procesu prebujanja. Vse naše delovanje, ustvarjanje in raziskovanje je izraz vneme po vse večjem zavedanju. Pričujoča knjiga razkriva razvoj človeške zavesti. Vsebuje navedke modrecev, kot so bili Pitagora, Heraklit, Buda, Lao Zi, Sokrat, Džalaludin Rumi, Kabir idr., umetnikov, filozofov in kvantnih fizikov ter zgodbe iz zakladnice modrosti.  
Besedilo je napisano v dialogu, kar mu daje živost in nas osebno nagovarja. Vzpodbuja nas k razmišljanju, opazovanju sebe in nas bodri, naj storimo kaj, da bi dosegli notranje zadovoljstvo. Moder rek pravi, da je bolje trohica delovanja kot pa tone teorij. Kdor pa hrepeni po odkritju svoje resnične narave in osvoboditvi, mu je predstavljena metoda, s pomočjo katere so si pridobili védenje in dosegli popolno zavedanje modreci v preteklosti in je na voljo tudi iskalcem danes.
Besede so le odpadlo listje, če v njih ni živega duha. Tisti iskalci resnice, ki so prišli v stik s sržjo svojega bitja in vsega, kar obstaja, nas nagovarjajo z izjemno izpovedno močjo in nas vabijo, da se jim pridružimo.
V srčiki nas samih je višji Jaz, duša, zavest, ki se ne spremeni, čeprav se okoliščine neprestano spreminjajo. V minevanju ciklusov, vekov in let je sijoča zavest tista, ki nikoli ne vzide, niti ne zaide. Zavest opazuje celotno dramo življenja. Verjamemo, da obstaja nekaj, kar presega veselje in žalost, dobro in slabo, zemeljsko življenje in smrt. Zavest se nikoli ne rodi, niti ne umre.
Modreci nas spominjajo na to, da je cilj človeškega življenja spoznati večno duhovno počelo v človeku – zavest. Šele ko se nam razkrije resnična narava našega bitja, ki je popolna svoboda in radost, lahko uživamo življenje. 
– Viktorija Kos, november 2017

 

Nova knjiga
BREZČASNI NAUK UPANIŠAD
Skrivno vedenje Rumija in Kabirja
DOBRA MISEL

“Ne bodi odvisen od drugih, temveč najdi v sebi izvor radosti, ljubezni.”

 

Iz knjige Razcvet zavesti