Ogled notranjosti knjige tukaj

Knjiga “Razcvet zavesti”

233 strani, druga izdaja 2017
Spremna beseda: prof. dr. Igor Kononenko
Mnenje o knjigi: dr. Manca Košir
Naročilo knjige : cena 22€ 

 

Spremna beseda
prof. dr. Igor Kononenko

Dragocena knjiga Viktorije Kos Razcvet zavesti, v kateri so zbrani navdihujoči citati in globoki duhovni verzi, budi upanje. Ko se ego razblini, zasije Luč in svetloba razsvetli duše, ki postanejo to, za kar so poklicane – Ljubezen.  

– dr. Manca Košir

Viktorija Kos
na inovativen in izredno zanimiv način – v pogovoru med prijateljema Bogomilom in Aleksandrom – prek modrih misli in zgodb mislecev ter pisateljev razkriva plasti, ki jih pravzaprav vsi iščemo na svoji poti življenja, da si osmislimo naše bivanje, ki sega prek materialnega v samo bit bivanja in ima različna imena – morda je najlepše prav Ljubezen – ki je vseobsegajoča Svetloba, Radost, odsotnost ega in čisto bivanje.
– Recenzija v Bukli, Sabina Burkeljca 
Povečaj
Z veseljem smo z nekaj oblikovnimi spremembami in vsebinskimi dopolnili pripravili drugo izdajo.
Kako odkriti skrivnost življenja? Človek skuša spoznati samega sebe in vse, kar ga obdaja. Ker deluje le s čutili in razumom, se nenehno sooča z omejitvami in se vrti v krogu. Filozofski in mistični spisi pravijo, da je naša zavest potopljena v spanec, zato ne najdemo izhoda iz teme nevédnosti in ne živimo kot svobodna bitja. 

V srčiki nas samih je višji Jaz, duša, zavest, ki se ne spremeni, čeprav se okoliščine neprestano spreminjajo. V minevanju ciklusov, vekov in let je sijoča zavest tista, ki nikoli ne vzide, niti ne zaide. Zavest opazuje celotno dramo življenja. Verjamemo, da obstaja nekaj, kar presega veselje in žalost, dobro in slabo, zemeljsko življenje in smrt. Zavest se nikoli ne rodi, niti ne umre. 

Modreci nas spominjajo na to, da je cilj človeškega življenja spoznati večno duhovno počelo v človeku – zavest. Šele ko se nam razkrije resnična narava našega bitja, ki je popolna svoboda in radost, lahko uživamo življenje. 
          – Viktorija Kos, november 2017
Naročilo knjige
DOBRA MISEL

“Ne bodi odvisen od drugih, temveč najdi v sebi izvor radosti, ljubezni.”

 

Iz knjige Razcvet zavesti