S klikom PRELISTAJ KNJIGO

Knjiga “Razcvet zavesti”

Avtorica: Viktorija Kos

Dragocena knjiga Viktorije Kos Razcvet zavesti, v kateri so zbrani navdihujoči citati in globoki duhovni verzi, budi upanje. Ko se ego razblini, zasije Luč in svetloba razsvetli duše, ki postanejo to, za kar so poklicane – Ljubezen.  

– dr. Manca Košir

233 strani, druga, dopolnjena izdaja 2017
Spremna beseda: prof. dr. Igor Kononenko

Mnenje o knjigi: dr. Manca Košir
NAROČILO KNJIGE – cena 22€ 
PREDOGLED KNJIGE – oglejte si celotno poglavje

 
Preobrazba zavesti človeštva se odvija z bliskovito naglico, na kar kaže tudi ponatis te knjige. Z veseljem smo z nekaj oblikovnimi spremembami in vsebinskimi dopolnili pripravili drugo izdajo.
Kako odkriti skrivnost življenja? Človek skuša spoznati samega sebe in vse, kar ga obdaja. Ker deluje le s čutili in razumom, se nenehno sooča z omejitvami in se vrti v krogu. Filozofski in mistični spisi pravijo, da je naša zavest potopljena v spanec, zato ne najdemo izhoda iz teme nevédnosti in ne živimo kot svobodna bitja. Zakaj je tako? 
Človek je v procesu prebujanja. Vse naše delovanje, ustvarjanje in raziskovanje je izraz vneme po vse večjem zavedanju.

V srčiki nas samih je višji Jaz, zavest, ki se ne spremeni, čeprav se okoliščine neprestano spreminjajo. Ne bi je smeli zamenjati z umom, čustvi ali intelektom. V minevanju ciklusov, vekov in let je sijoča zavest tista, ki nikoli ne vzide, niti ne zaide. Zavest opazuje celotno dramo življenja. Verjamemo, da obstaja nekaj, kar presega veselje in žalost, dobro in slabo, zemeljsko življenje in smrt. Zavest se nikoli ne rodi, niti ne umre. 

Modreci nas spominjajo na to, da je cilj človeškega življenja spoznati večno duhovno počelo v človeku – zavest. Šele ko se nam razkrije resnična narava našega bitja, ki je popolna svoboda in radost, lahko uživamo življenje.
Pričujoča knjiga razkriva proces prebujanja človeške zavesti. Vsebuje navedke modrecev, kot so bili Pitagora, Heraklit, Buda, Lao Zi, Sokrat, Jalal al-Din Rumi, Kabir idr., umetnikov, filozofov in kvantnih fizikov ter zgodbe iz zakladnice modrosti.
Pogovori o prebujajočem se človeku so napisani v dialogu, zato je besedilo bolj živo in nas neposredno nagovarja. Besede modrecev so kot blagodejen dež, ki namoči izsušeno prst našega srca, ki ozeleni, postane voljna in rahla, da lahko vzklije novo življenje. Z nami delijo svojo bolečino, kako so se borili z nižjim jazom in nas spominjajo na to, da se lahko le kdor pije nektar Ljubezni, očisti vseh napak. 

Kdor hrepeni po odkritju pravega védenja, po tem, da stre okove uma in postane svoboden, mu je v knjigi predstavljena metoda, s pomočjo katere so modreci in resnični iskalci resnice zrli večne Skrivnosti. Opiti od Ljubezni so odvedeni v kraj, kjer ni žalosti in bolečine, temveč le radost, kjer je vse prežeto z Ljubeznijo.

 
Viktorija Kos, november 2017
DOBRA MISEL
Pogovoru posvečamo veliko pozornost,  pazimo, da je jasen, dobrohoten in razumljiv.. 
Pitagorejci
O NAS

Društvo Razcvet zavesti

Društvo Razcvet zavesti

ŽELIM PREJEMATI OBVESTILA