fbpx

Prihajajoči dogodki

 Ciklus spletnih seminarjev v decembru 2020 in januarju 2021

Vljudno vabljeni na 5. spletni seminar:

ALI VERJAMEM V SLEPO SREČO ALI V ZAKON VZROKA IN POSLEDICE?

Torek, 19. januar, 18h

Svet zgleda nedoumljiv, nepravičen in precej kaotičen, toda če poznamo zakonitosti, ki delujejo v njem, bomo vse videli drugače. Ralph W. Emerson pravi, da površen človek verjame v slepo srečo, močan pa v vzrok in posledico. Kdo odloča o naši usodi? Mi sami, naše ravnanje. Posledice si ustvarjamo z mislimi, besedami in dejanji. Doživeli bomo toliko veselja, kot ga prinašamo drugim in deležni toliko bolečine, kot smo jim je prizadejali. 

Če poznamo naravne, fizikalne zakonitosti, bomo razumeli tudi zakone etike in si ne bomo ustvarjali slabe karme. Če na primer ne upoštevamo zakona gravitacije in skušamo leteti, bomo padli. Ali bomo padli, če kršimo etične zakone? 

Pitagora je dejal, da ne umremo, ampak duša zapusti eno telo in se preseli v drugo. Ko je duša živela v različnih življenjskih oblikah, je dobila človeško telo, kjer se naprej razvija. Ta planet je učilnica v katero vedno znova vstopamo in jo zapuščamo. Zdaj smo v takšnem stanju kot človek, ki se pelje z vlakom, na glavi pa ima ogromen kovček. Namesto, da bi ga odložil na tla in se spočil, drži težko prtljago, pod katero se mu šibijo kolena. Modreci, ki so se dvignili nad ravni, kjer vlada zakon vzroka in posledice, zakon karme, pravijo, da se lahko rešimo bremena preteklosti. Obstaja pot, ki vodi iz začaranega kroga rojevanja in umiranja. Ni tako pomembno, kakšna je naša usoda, ampak prizadevanje za lastno osvoboditev. Johann W. Goethe je dejal, da nihče ni večji ujetnik, kot tisti, ki zmotno verjame, da je svoboden. 

 

 

Vljudno vabljeni na ciklus spletnih seminarjev:

ŽIVETI ZAVESTNO IN IZPOLNJUJOČE

4. Dharma – kozmični red in namen življenja – 12.1.2021, 18h
5. Ali verjamem v slepo srečo ali v zakon vzroka in posledice? – 19.1.2021, 18h
6. Zaživimo kot zavestna bitja – meditacija – 26.1.2021, 18h

Potek seminarja: 1 ura predavanja in 1 ura vprašanja & odgovori.

Ko poznamo kozmične zakonitosti, etični red in razumemo, kako vesolje in ta svet delujeta, bomo lažje sprejeli naravo vseh stvari in bitij v tem stvarstvu. Ko smo torej doumeli kozmični in umski red, bomo videli, da je razvoj, ki poteka na vseh ravneh bivanja in tudi v nas samih, naravni proces. Zakon vzroka in posledice, ki je univerzalni zakon, pravi, da se vsako bitje, v katerem je duša, ki je prišla na ta svet, seli iz enega v drugo telo, dokler se ne osvobodi. Newton pravi, da vsaki akciji sledi enaka in nasprotna reakcija. Kar nekomu storim, mi on povrne z enakim. Kvantni fizik Amit Goswami se sprašuje: Če ne upoštevamo zakona gravitacije in skušamo leteti ali bomo padli? Ali bomo padli, če kršimo etične zakone? Ali je človek sam ustvarjalec svoje usode ali je prepuščen nevidnim silam?

Ko poznamo zakonitosti delovanja v tem kozmosu, bomo vedeli, kako ravnati. Smo zavestna bitja, zato naj bi se prebudili. Kaj je zavest? Kakšnih je pet ravni zavesti? Kako se dvigniti do najvišje ravni? Modreci govorijo o notranjem, subtilnem Zvoku, iz katerega vse izhaja, celoten kozmos in vsa bitja. Ta subtilni Zvok je čista zavest. Ko se v meditaciji povežemo z Zvokom, se naš um umiri in se dvigamo vse višje in višje, dokler ne spoznamo svoje resnične narave – zavesti. Vsi si želimo biti svobodni, a to je mogoče le, ko zaživimo kot zavestna bitja. Stanje popolnega zavedanja je stanje radosti in prostosti, po katerem vsi hrepenimo. To je naše naravno stanje. S tem je izpolnjen namen človeškega življenja.

VIKTORIJA KOS, dolgoletna predavateljica, je študirala zahodno in indijsko filozofijo. Je avtorica knjig Razcvet zavestiSkrivno védenje Rumija in Kabirja in Brezčasni nauk upanišad.

 

PRIJAVA
Za udeležbo na seminarju je potrebna:
– prijava na email: info@razcvet-zavesti.si – pripišite svoje ime in priimek.

Po emailu boste prejeli povezavo do Zoom spletnega dogodka. Prijave sprejemamo do dneva predavanja, do 14. ure.

Priporočena donacija: 6 € na seminar, za ciklus treh seminarjev: 13 €. Za študente, brezposelne in upokojene donacija ni potrebna.
Podatki za plačilo:
Društvo Razcvet zavesti
Einspielerjeva 5c, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 6100 0002 1230 155, SWIFT: HDELSI22
Referenca: SI00 0000000
Koda namena: CHAR
Namen: Zavest – donacija – vaše ime in priimek. 

 
 
 

 

Upanišade krog novo small
Nova knjiga
BREZČASNI NAUK UPANIŠAD
Skrivno vedenje Rumija in Kabirja_ WWW_Krog
Knjiga Skrivno védenje Rumija in Kabirja
DSCF8374 krog 6 mala
Knjiga Razcvet zavesti
DOBRA MISEL

“Srečanje dveh osebnosti je kot stik dveh kemičnih substanc. Ko pride do reakcije, sta obe preobraženi.” /Carl G. Jung 

 

Iz knjige Skrivno védenje Rumija in Kabirja