Vse je odvisno od odnosov
VSE JE ODVISNO OD ODNOSOV

Starodavna modrost o harmoničnih odnosih

 

V četrtek, 14. novembra, ob 18.30. uri, Knjižnica Bežigrad v Ljubljani Predavateljica: Viktorija Kos

 

Modrost ravnanja in komuniciranja z ljudmi je najpomembnejša v življenju. Od tega je odvisno ali bomo srečni ali nesrečni. Kakovost življenja se ne meri po tem, koliko denarja imamo, kako smo uspešni, temveč kakšne odnose gojimo z drugimi. Vse je odvisno od odnosov, tudi uspeh in bogastvo.

V starih kulturah so zelo temeljito proučili človeka in so vedeli, kakšni sta ženska in moška notranja narava, kakšna je moč ženske in kakšna je moč moškega v družini in družbi. Položaj ženske je ključnega pomena za zdravo družino in družbo. Če ženska izgubi svoj položaj, družba izgubi ravnotežje in harmonijo.

Človeka se bo dotaknilo samo tisto, kar povemo iz srca, z ljubeznijo. Le takrat se bomo odzvali in bo to v nas povzročilo spremembo. Kakšni smo, se kaže v naši komunikaciji, pri kateri ne gre za izmenjavo besed, ampak za skupno, osrečujoče bivanje, ko si delimo svoja doživetja, se počutimo sprejete, varne in ljubljene. Le tako postajamo inteligentna in vse bolj zavestna bitja. Vse je odvisno od odnosov, tudi uspeh in bogastvo. Komunikacija, ki ne prinaša veselja, radosti, ni le nekulturna, ampak tudi neetična, kajti človekova narava je takšna, da želi prinašati srečo vsakomur s katerim je v stiku. Ne moremo živeti, če smo nesrečni. Zato bi se morali naučiti skrbeti drug za drugega in ne le želeti uživati v odnosih.

Ni drugi tisti, ki bi se moral spremeniti, temveč se moram jaz. Drugega ne moremo spremeniti, ker nismo čisti v sebi, kvečjemu ga lahko le poškodujemo. Sonce te hitreje pripravi do tega, da slečeš plašč, kot še tako močan veter. Prijaznost, naklonjenost in spoštovanje pripravijo človeka do tega, da spremeni svoje ravnanje veliko prej, kot kakršne koli grožnje in besnenje.

 

Vstop prost.

Vljudno vabljeni.

Dogodek organizira Društvo Razcvet zavesti.

 

 

 

Skrivno vedenje Rumija in Kabirja_ WWW_Krog
Knjiga Skrivno védenje Rumija in Kabirja
Knjiga drevo png
Knjiga Razcvet zavesti
DOBRA MISEL

“Ne bodi odvisen od drugih, temveč najdi v sebi izvor radosti, ljubezni.”

Iz knjige Razcvet zavesti