ZNANSTVENIKI IN MISTIKI RAZKRIVAJO ZAVEST

 

Pogovor s prof. dr. Igorjem Kononenkom in Viktorijo Kos

 

V torek, 24. septembra, ob 19. uri, Trubarjeva hiša literature, Stritarjeva ul. 7, Ljubljana

 

Lepo vabljeni na pogovor o zavesti, ki je danes priljubljena tema znanstvenikov, filozofov, psihologov, iskalcev resnice,  veliki modreci pa o njej govorijo že od nekdaj. Zavest je naša resnična narava, vendar vemo zelo malo o njej. Znanstveniki skušajo s svojimi metodami ugotoviti, kako se zavest pojavlja pri ljudeh, ki so imeli obsmrtna doživetja, pri telepatiji, vpliv misli na materijo, kaj je mogoče odkriti s Kirlianovo kamero, kaj se s človekom dogaja, ko meditira ipd. Nekatere od teh eksperimentov je izvajal tudi dr. Kononenko. Kaj je odkril? Kaj lahko znanost še pove o zavesti?

 

Modreci, mistiki pa o njej govorijo iz lastnega izkustva. Pravijo, da ko se v nas prebudi zavest, si ne pridobimo le znanja o sebi, ampak tudi o tem svetu, višjih svetovih in o vsem, kar na njih obstaja. Zavesten človek je najsrečnejši, najinteligentnejši, najmočnejši, najbolj spokojen, ne pozna žalosti in strahu. Kdo si ne želi biti takšen? Cilj človeškega življenja je, pridobiti si vse te lastnosti. Kaj je potrebno storiti, da bi nam to uspelo? Viktorija Kos nam bo predstavila kaj o tem govorijo modreci, mistični spisi različnih tradicij. Njihovo znanje in izkušnje so nam v veliko pomoč in spodbudo. 

 

Dr. Igor Kononenko je redni profesor na Ljubljanski Univerzi, ki poučuje umetno inteligenco in raziskuje vez med znanostjo in duhovno modrostjo. Napisal je več strokovnih člankov in organiziral konference na to temo. Viktorija Kos je študirala zahodno in indijsko filozofijo in religije, je predavateljica in avtorica dveh knjig: »Razcvet zavesti« in “Skrivno védenje Rumija in Kabirja”. 

 

Vstop prost.

Vljudno vabljeni.

Dogodek organizira Društvo Razcvet zavesti.

 

 

 

Knjiga Skrivno védenje Rumija in Kabirja
Knjiga Razcvet zavesti
DOBRA MISEL

“Ne bodi odvisen od drugih, temveč najdi v sebi izvor radosti, ljubezni.”

Iz knjige Razcvet zavesti